3Д АРТ ФЕСТ

Радионица за 3Д штампу и 3Д скенирање

СЛИКЕ СА РАДИОНИЦЕ НА ФЕЈСБУКУ

ШТА ЈЕ 3Д АРТ ФЕСТ?

Циљ 3Д АРТ ФЕСТ-а је да повеже уметност и високе технологије кроз практичну сарадњу. 3Д АРТ ФЕСТ је радионица у којој ће учесници стећи знања о 3Д технологији и практично израдити своје моделе на 3Д штампачима.


РАДИОНИЦА

Радионица обухвата следеће теме:

  • 3Д штампа (технологије и материјали - адитивне технологије за израду прототипа и сл.)

  • 3Д скенирање (оптичко скенирање)

  • 3Д моделовање и припрема дигиталног модела за 3Д штампу.


ДАТУМ И МЕСТО ОДРЖАВАЊА

3Д АРТ ФЕСТ радионица, одржаће се у суботу 7. марта, 2015. са почетком од 09: 00-15: 00 часова, у Културном центру Новог Сада, Католичка порта 5.


ВРЕМЕ И НАЧИН ПРИЈАВЉИВАЊА

Пријаве за 3Д АРТ ФЕСТ радионицу можете извршити попуњавањем путем интернета Пријава за 3Д АРТ ФЕСТ.

Рок за пријаву је: 06. март, 2015. Број места је ограничен.


КОТИЗАЦИЈА

Учешће на радионици је слободно за ђаке и студенте уз књижицу или индекс.

Котизација за учешће на радионици је 1000,00 РСД. (Уплату котизације можете извршити на жиро рачун Кластера креативних индустрија Војводине број: 160-347685-62 или приликом доласка и регистрације.)


КО МОЖЕ ДА СЕ ПРИЈАВИ

Радионица је намењена појединцима, предузетницима и институцијама које своје стваралаштво, произоводњу или рад могу унапредити кроз примену високих технологија, израду прототипа, дигитализацију и сл. као што су дизајнери, уметници, занатлије, музеолози, кустоси, архивари, дизајнери накита, дизајнери модног асесоара, хоме декор дизајнери, производни дизајнери, дизајнери медицинске опреме, концепт дизајнери, архитекте, модели и сл.


ПРАКТИЧНЕ КОНСУЛТАЦИЈЕ И ИЗРАДА 3Д МОДЕЛА

После радионица, за полазнике који прикажу најбоље радове и скице биће организоване појединачне консултације (од 9-23. марта) за припрему дигиталног модела за 3Д штампу. За ову фазу рада пожељно је познавање неког од програма за 3Д моделовање као што су: Маиа, 3дс Мак, Рхиноцерос, АрцхиЦАД, Црео, НКС, Солид Воркс и др.

ИЗЛОЖБА РАДОВА

Након израде 3Д модела биће организована изложба радова, израда уметничких фотографија и 3Д АРТ ФЕСТ каталога.


ПРЕДАВАЧ

Мр Дејан Моврин ради као асистент на Факултету техничких наука у Новом Саду на Департману за производно машинство. Адитивним технологијама (3Д штампањем) активно се бави од 2009. године како кроз научно - истраживачки рад тако и кроз услуге израде модела различитих габарита и сложености из области машинства, уметности, медицине, архитектуре, робе широке потрошње, електронике и др. Поседује велико искуство у раду са технологијом 3Д штампе (3ДП) и технологијом депоновања истопљеног влакна (ФДМ). Тренутно ради на истраживању унапређења примене адитивних технологија и побољшању механичких карактеристика модела израђених пре свега у 3ДП и ФДМ технологији.


ОРГАНИЗАТОР

Организатор пројекта је Кластер креативних индустрија Војводине (ввв.квик.рс) у сарадњи са Факултетом техничких наука из Новог Сада и Департманом за производно машинство.


ПОДРШКА И ДОНАЦИЈЕ

3Д-ЦАДДИТ д.о.о је осам година једина фирма у Србији која се професионално бави продајом, инсталацијом, обуком и сервисирањем 3Д принтера и 3Д скенера компаније МакерБот, 3Д Системс, ЕнвисионТЕЦ, Солидсцапе, Цреаформ, Артец, Солутионик. Такође, осам година се бави промовисањем и имплементацијом употребе напредних технологија 3Д штампе и 3Д скенирања у образовни систем на свим нивоима, у областима дизајна, брзе израде прототипова, медицине, изради уметничких и других предмета, заштитом културних баштина, форензицима, реверзибилном инжењерингу итд.

Културни центар Новог Сада

Град Нови Сад

Факултет техничких наука